Φορολογια | Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 - 14:44

ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉΣ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι όσοι επιθυμούν να προβούν σε μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο εξωτερικό οφείλουν να υποβάλουν στο αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ. όπου υπάγονται: αίτηση (Μ0) με τα συνημμένα έντυπα Μ1, Μ7 και έγγραφη δήλωση, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους, για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου τους στην Ελλάδα, το αργότερο…

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι όσοι επιθυμούν να προβούν σε μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο εξωτερικό οφείλουν να υποβάλουν στο αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ. όπου υπάγονται: αίτηση (Μ0) με τα συνημμένα έντυπα Μ1, Μ7 και έγγραφη δήλωση, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους, για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου τους στην Ελλάδα, το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου του φορολογικού έτους που ακολουθεί το φορολογικό έτος αναχώρησης, ενώ οφείλουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αναλυτικά περιγράφονται στην εν λόγω απόφαση) το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου του έτους αυτού.

Εξαιρετικά, για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό το φορολογικό έτος 2014 και δεν έχουν υποβάλει τα ανωτέρω έντυπα, ως προθεσμία υποβολής αυτών ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου 2015.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Δ.Ο.Υ. υποχρεούται να αποφανθεί για το εάν ο φορολογούμενος θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ή εξωτερικού εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Φίλιππος Σάννος - Tax365